середа, 09 травня 2007 18:43

Найдавнішу ділянку Великої Китайської стіни знайшли археологи

Археологи знайшли фрагмент Великої Китайської стіни в районі міста Баяннур в автономному районі Внутрішня Монголія. Агенція France Presse, посилаючись на видання Beijing News, відзначає, що ділянка виявилася не тільки найпівнічнішою з відомих на сьогоднішній день, але й однією з найдавніших.

Знайдена ділянка стіни невисока і неширока: 2,3 метра завширшки і 1,15 метра у висоту. Розкопки велися за участю історичного факультету пекінського Народного університету (Ренмін). Інші подробиці поки не розголошуються.

Будівництво Великої Китайської стіни почалося близько 220 року до нашої ери при імператорові Цинь Шихуані. Стіна прикривала Піднебесну від набігів північних кочівників хунну. До нашого часу уціліло близько 2,5 тисяч кілометрів цієї найбільшої фортифікаційної споруди. Загальна довжина стіни складала приблизно 6,3 тисячі кілометрів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найдавнішу ділянку Великої Китайської стіни знайшли археологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі