вівторок, 05 червня 2007 11:08

Найближчим часом Сирія оголосить війну Ізраїлю

Депутат парламенту Сирії Мухаммад Хабаш заявив в інтерв"ю катарському супутниковому телеканалу Al-Jazeera, що його країна готується до збройного зіткнення з Ізраїлем літом 2007 року.

Хабаш заявив, що придбання сірійськими збройними силами нових озброєнь для прийдешнього зіткнення з Ізраїлем не є секретом.

Він заявив також, що Сирія побоюється уряду Ізраїлю, який "погруз у внутрішніх проблемах", оскільки такий уряд може почати війну, щоб врятувати себе.

Раніше повідомлялося, що, на думку ізраїльських спецслужб, Сирія не почне масштабну війну, але здатна спробувати захопити невеликий плацдарм на Голанських висотах, щоб змусити Ізраїль почати переговори і повернути собі цей район повністю.

Газета Yedioth Ahronoth на цьому тижні цитувала анонімні військові джерела, які стверджують, що якщо з Сирією не будуть розпочаті переговори, то літом можлива різка ескалація напруженості.

В середу ізраїльський вузький кабінет міністрів з питань політики і оборони почне обговорення подальших відносин з Сирією. Очікується, що деякі міністри запропонують главі уряду Ехуду Ольмерту "перевірити серйозність пропозицій Дамаску про мирні переговори", повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Найближчим часом Сирія оголосить війну Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі