середа, 26 березня 2008 11:50

Найбільший пасажирський лайнер знову не зміг злетіти

Авіакомпанія Singapore Airlines відмінила рейс літака Airbus SAS A380 через неполадки з паливним насосом, повідомляє Bloomberg. Рейс з Сінгапуру до Сіднея був скасований 24 березня 2008 року, але вже наступного дня авіакомпанія повідомила, що польоти на A380 були відновлені.

Це не вперше, коли авіакомпанія відміняє польоти A380 через несправності паливного насоса. У лютому 2008 року Singapore Airlines вже відміняла аналогічний рейс. Тоді швидко усунути неполадку не вдалося, і всі пасажири були пересаджені на менш місткий літак.

Політ A380 в січні 2008 року також був скасований. Через неполадки в стикувальній системі, літак при буксируванні від"єднався від буксир і викотився з ангара.

Авіакомпанія Singapore Airlines поки що єдина в світі експлуатує літаки Airbus A380. Компанії належить три таких літака, а авіабудівник Airbus має виконати замовлення на постачання ще 16 літаків сінгапурському авіаперевізнику.

A380 - найбільша модель аеробуса, створена компанією Airbus. Він здатний нести на борту до 840 пасажирів і здійснювати безпосадочні перельоти на відстані до 15 тисяч кілометрів.

Перший комерційний політ з Сінгапуру до Великобританії A380 здійснив 18 березня 2008 року, провівши в повітрі близько 13 годин. Всього на борту знаходилося 449 пасажирів, а вартість квитка в економ-класі склала трохи більше двох тисяч доларів, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший пасажирський лайнер знову не зміг злетіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі