середа, 30 січня 2008 12:45

Найбільший банк Швейцарії повідомив про 11-мільярдні збитки

Швейцарський банк UBS оголосив про чисті збитки в 4 мільярди доларів за підсумками 2007 року, повідомляє AP. Таких втрат найбільший банк Швейцарії зазнав через невдалі інвестиції у високоризикові іпотечні зобов"язання. Чисті збитки в останньому кварталі 2007 року при цьому склали близько 11,5 мільярдів доларів.

Як повідомляє Reuters, збитки UBS через високоризикової іпотеки в США становили 12 мільярдів доларів, і ще понад 2 мільярдів втрат виникло через інші видів іпотечного кредитування. У результаті кризи акції банку впали в ціні більш ніж на 40 відсотків.

UBS – один із банків, що найсильніше постраждали в ході іпотечної кризи, разом з Merrill Lynch і Citigroup. Загальний обсяг збитків у банківській сфері становить 100 мільярдів доларів, але ця цифра може бути переглянута у бік збільшення. Найбільші фінансові інституції змушені шукати позикові кошти, щоб уникнути банкрутства.

Зокрема, UBS вже залучив близько 13 мільярдів доларів інвестицій від фондів Сінгапуру і Близького Сходу. Кредитна криза призвела до відставки в липні виконавчого директора банку Петера Вуффлі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший банк Швейцарії повідомив про 11-мільярдні збитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі