вівторок, 20 березня 2007 11:34

Найбільші пасажирські літаки вперше перелетіли Атлантику (ФОТО)

A380, найбільші в світі пасажирські далекомагістральні літаки, успішно приземлилися в США. Один з лайнерів, як і планувалося, сів у Нью-Йорку, а інший - у Лос-Анджелесі, повідомляє AFP. Таким чином, A380 зробили свій перший трансатлантичний переліт.

У Лос-Анджелесі лайнер виробництва Airbus перевірив злітно-посадочну смугу, яку реконструювали спеціально для того, щоб приймати такі великі літаки як A380.

Раніше A380 здійснював рейси тільки по Європі, а також до Сінгапура, Мельбурна та декількох інших міст світу.

В ході трансатлантичного перельоту вперше на борту лайнера знаходилися звичайні пасажири, яких запросили представники Airbus. Раніше рейси виконували тільки з працівниками компанії.

Літак, який сів у Нью-Йорку, сьогодні ж відправиться до Чікаго. Потім він повернеться назад в Нью-Йорк, звідки зробить переліт до Франкфурта. Якщо все обійдеться без збоїв, то з Франкфурта A380 полетить до Гонконга.

A380 - остання і найновіша розробка Airbus. Перший політ лайнер зробив у листопаді 2005 року. Проте після цього у компанії виникли технологічні труднощі, у зв"язку з чим постачання лайнерів довелося кілька разів відкладати. Це викликало незадоволеність замовників і втрату контрактів. Перші постачання A380 для покупців очікуються восени 2007 року.

Залежно від комплектації A380 може перевозити від 555 до 845 чоловік. Його вартість складає від 296 до 316 мільйонів доларів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші пасажирські літаки вперше перелетіли Атлантику (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі