середа, 13 червня 2007 15:35

Найбільше газетярам довіряють в Німеччині. Опитування

Опитування, проведене компанією Harris Interactive в семи країнах показало, що головним джерелом інформації для їх жителів нині є ТБ. Роль газет стала вельми скромною, проте найближче майбутнє не обіцяє газетярам особливих потрясінь.

Опитування проводилося в США, Австралії і п"яти європейських державах - Великобританії, Франції, Німеччині, Італії та Іспанії. У всіх цих країнах ТБ є головним постачальником оперативних новин. Наприклад, в США його поставили на перше місце за ступенем важливості 25% опитаних, у Великобританії - 36%, в Австралії - 35%, в Італії - 30%. Менше всього ТБ цінують в Іспанії (22%). На другому місці інтернет (тут попереду всіх - італійці, 22% яких вважають за краще отримувати новини з мережі), на третьому - радіо (його більше всього цінують французи).

Центральні щоденні газети опинилися лише на четвертій позиції. Їх вважають головними джерелами інформації від 6% (Великобританія, Італія) до 13% (Іспанія та Німеччина) опитаних. Нині найуважніше читають газети жителі Іспанії та Німеччини (приблизно половина з них читають газети щодня). У США подібна звичка властива 39%, у Великобританії - 35%. На іншому полюсі - французи, які до газет звертаються рідше за всіх.

При цьому причини забуття газет у всіх країнах різні. Для США, Франції, Німеччини та Австралії - це, в першу чергу, нехватка часу. Іспанці та британці вважають газети дуже заангажованими і необ"єктивними. Італійцям зручніше читати новини онлайн.

Опитаних також просили оцінити ступінь довіри до газетних публікацій. Оцінка проводилася за 100-бальною шкалою, де 0 - "повне недовір"я", а 100 - "найвищий ступінь довіри". Британські газети отримали 50 балів - найнижчий результат. Італійські - 52, американські - 57, французькі - 58, іспанські - 59, австралійські - 60. Газети Німеччини набрали 67 балів.

Цікаво, що не дивлячись на те, що більшість опитаних упевнені, що в майбутньому вони приділятимуть особливу увагу ТБ та інтернету, вони також не збираються відмовлятися і від читання газет. Також більшість вважає, що за ступенем важливості інтернет через 5 років перевершить телебачення, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Найбільше газетярам довіряють в Німеччині. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі