пʼятниця, 15 жовтня 2010 12:05

Найбільша мережа аптек США заплатить $ 75 млн за сприяння обігу наркотиків

Найбільша мережа аптек США заплатить $ 75 млн за сприяння обігу наркотиків

Рекордно високий штраф в 75 мільйонів доларів виплатить найбільша в США мережа CVS Pharmacy, що налічує 7,1 тисячі аптек.

Під натиском Генеральної прокуратури країни вона взяла на себе повну відповідальність за грубе порушення закону про контроль за обігом нарковмісних медикаментів, повідомляє Newsru.com.

Таким чином CVS уникне кримінального переслідування.

У 2007-2008 роках CVS без обмежень продавала ліки від бронхіальних захворювань псевдоефедрин, з якого в кустарних умовах виготовляється наркотик метамфетамін.

Це призвело до різкого сплеску незаконного обігу наркотиків в Каліфорнії, Неваді, Арізоні, Джорджії, Південній Кароліні і ще в 20 штатах.

"Ця справа демонструє, що трапляється, коли приватні компанії не виконують етичні норми та приписи закону", - підкреслив у зв'язку прокурор США в штаті Каліфорнія Андре Бірото-молодший.

CVS в офіційній заяві обіцяла вжити всіх заходів, щоб не допустити повторення подібної ситуації в майбутньому. Мережа аптек також погодилася протягом 30 діб виплатити державі близько 2,6 мільйона доларів, зароблених на безконтрольною продажу препарату.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося про інший рекордний штраф. Соціальна мережа Facebook звинуватила жителя канадського Квебека Адама Гуербеза в розсилці "мільйонів повідомлень", подавши на нього до суду з рекордним позовом на 837 млн доларів.

За матеріалами Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Найбільша мережа аптек США заплатить $ 75 млн за сприяння обігу наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі