середа, 30 травня 2007 12:56

Найбільша черга з 1500 вантажівок стоїть на російсько-латвійському кордоні

Черга з вантажних автомобілів на кордоні Латвії і Росії досягла рекордної довжини, повідомляє NovoNews з посиланням на латвійську радіостанцію MIXFM.

За даними видання, вранці 30 травня проїзду через контрольно-пропускний пункт "Терехово" чекали 1500 машин, а на КПП "Гребнєво" - 400 автомобілів. До цього, як відзначає NovoNews, найбільше кількість машин, що скупчилися біля КПП "Терехово", було зафіксоване на початку квітня, тоді біля кордону стояло 1200 вантажівок.

Багатокілометрові черги з вантажних автомобілів стали утворюватися на кордоні Латвії і Росії у серпні 2006 року. Однією з причин спостерігачі вважають посилення транспортного контролю в Білорусії, яке викликало переорієнтацію транспортних потоків на сусідню Латвію.

Через деякий час черги зменшилися, проте згодом знову виросли під впливом сезонних чинників (таких, як збільшення вантажоперевезень під Новий рік або сезонні обмеження на рух транспорту, що вступили в дію у Білорусії в кінці березня).

У березні 2007 року митні органи Росії і Латвії домовилися про модернізацію митних пунктів з обох сторін, що дозволило б збільшити їх пропускну спроможність. Проте істотних результатів ці домовленості поки що не дали, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найбільша черга з 1500 вантажівок стоїть на російсько-латвійському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі