четвер, 30 жовтня 2008 17:16

Найбільша будівельна компанія знизила ціни на житло до 14 %

Кількість будинків, проданих у 2008 році, впала до найнижчого рівня за період з 1974 року, після рекордного зниження цін на житло у жовтні - до 14.6%.

Жовтневе падіння цін на житло є їх дванадцятим послідовним падінням. На сьогодні середня ціна нерухомості в Британії становить близько 158, 872 фунтів стерлінгів, що майже на 30,000 фунтів стерлінгів нижче, ніж минулого року.

Загальнонаціональне будівельне товариство повідомляє, що цього року продаж будинку займає на 60% більше часу, ніж рік тому, та об"єми продажів впали до найнижчого рівня починаючи з 1974 року.

Головний економіст Товариства Фіонула Ерлей зауважив, що малий об"єм продажів нерухомості - менший навіть, ніж за період останньої житлової кризи у 1990 році - показала, що люди, які збираються купувати будинки, очікують поки ціна не впаде ще нижче, а для продавців, можливо, врізання ціни не настільки катастрофічне.

Загрожуючий Европі економічний занепад та нестабільність на фінансовому ринку відображається і на риноку нерухомості та іпотечному ринку, і без сумніву впливатиме на темпи повернення до нормальних цін на нерухомість.

Операції на валютних ринках свідчать про те, що інвестори переконані, що відсоткова ставка у Великій Британії, яка на сьогодні становить 4.5% може знизитися до 2.5% або й нижче до цього моменту у наступному році. Банк комітету валютної політики в Англії проведе збори наступного тижня, перед тим як оголосити в четвер кредитні відсотки, повідомляє The Times.


Довідка:

Загальнонаціональне будівельне товариство є найбільшим будівельним товариством у світі ,  з 15 мільонами клієнтів, 20 мільйонами відкритих рахунків, та 19.000 працівників. 

Зараз ви читаєте новину «Найбільша будівельна компанія знизила ціни на житло до 14 %». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі