середа, 31 жовтня 2007 09:30

Найбагатшим небіжчиком знову визнано короля рок-н-ролу

Король рок-н-ролу Елвіс Преслі повернув собі корону лідера списку знаменитостей, спадкоємці яких отримують багатомільйонні доходи за рахунок імені зірок після їхньої смерті. Згідно даних журналу Forbes, Преслі за минулі 12 місяців "заробив" близько 49 млн доларів. Як відзначає видання, і через 30 років після смерті короля (Преслі помер 16 серпня 1977 року) шанувальники його творчості продовжують активно купувати записи пісень. Крім того, значний прибуток приносить і його музей-садиба "Грейсленд" у Мемфісі (штат Теннессі): у поточному році в зв"язку з роковинами смерті Преслі там побувала величезна кількість туристів і доходи зросли на 15% у порівнянні з попереднім роком, передає ИТАР-ТАСС.

На другому місці в списку найбагатших небіжчиків - лідер легендарної групи The Beatles Джон Леннон. На долю його родичів, перш за все вдови Йоко Оно, за рік припало 44 млн доларів. Ці доходи стали результатом закінчення ряду судових позовів, поданих від імені музиканта, зокрема проти корпорації Apple і звукозаписуючої компанії EMI. Третє місце посів американський художник-карикатурист Чарльз Шульц, що створив близько 18 тисяч забавних сюжетів серії "Пінатс" (35 млн доларів).

У складений Forbes уже всьоме щорічний список покійних знаменитостей, що заробляють найбільше, увійшли також ще один представник The Beatles Джордж Харрісон (22 млн доларів), великий фізик Альберт Ейнштейн (18 млн), художник Енді Уорхол (15 млн), письменник Теодор Гейзель (13 млн), реппер Тупак Шакур (9 млн), актриса і співачка Мерілін Монро (7 млн). Крім того, до рейтингу видання потрапили актор Стів Маккуїн (6 млн), співак Джеймс Браун (5 млн), співак Боб Марлі (4 млн), а також актор Джеймс Дін (3,5 млн).

Минулого року рейтинг журналу Forbes очолював не присутній у нинішньому списку лідер групи Nirvana Курт Кобейн. За 12 місяців із жовтня 2005 року спадкоємці музиканта отримали 50 млн доларів. Очолити список Кобейну вдалося, в основному, завдяки продажу його вдовою Кортні Лав 25% прав на перезаписування створених Nirvana творів.

Зараз ви читаєте новину «Найбагатшим небіжчиком знову визнано короля рок-н-ролу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі