четвер, 18 вересня 2008 16:27

Нафта знову подорожчала до 100 доларів за баррель

Ціна на нафту перевищила в ході торгів на біржі NYMEX 18 вересня 100 доларів за баррель і на 16:20 за московським часом торгується на рівні 101,07 долара. Протягом дня ціни виросли майже на 4 долари. За підсумками торгової сесії 17 вересня листопадовий ф"ючерс на баррель марки WTI коштував 97,16 долара.

Нафта різко виросла в ціні 17 вересня після багатоденного падіння. Причиною відновлення зростання стала втеча інвесторів від цінних паперів в сировині, а також повідомлення про значне зниження запасів пального в США. За день баррель WTI подорожчав більш ніж на п"ять доларів.

11 липня ціна на нафту досягла історичного максимуму - 147,27 долара за баррель. З тих пір нафта неухильно знижувалася через скорочення позицій на ринку хедж-фондами і побоюваннями з приводу зростання світової економіки. У вівторок ціни на нафту досягли піврічного мінімуму.

Паралельно з нафтою стрімко додає в ціні золото. В ході сьогоднішньої сесії воно виросло на 36 доларів за тройську унцію. Вчора зростання цін на золото склало 70 доларів (9 відсотків), що стало рекордом денного зростання в доларовому вираженні і максимальним результатом з 1999 року в процентному вираженні, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Нафта знову подорожчала до 100 доларів за баррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі