вівторок, 08 липня 2008 16:17

Нафта подешевшала на шість доларів за барель за два дні

Ціна на нафту впала нижче 139 доларів за барель марки WTI під час торгів в Лондоні, повідомляє Reuters. Мінімальна вартість бареля дійшла до 138,68 доларів. В той же час нафта марки Brent подешевшала до відмітки 139,60 доларів. Це найнижчі рівні, продемонстровані нафтою за останні півтора тижні з 26 червня. З початку тижня нафта подешевшала більш ніж на два долари.

Ціни впали через зниження стурбованості гравців на ринку ураганом в Мексиканській затоці, а також завдяки заяві керівництва Ірану про готовність відновити діалог щодо своєї ядерної програми.

В найближчий день чинником, що може вплинути на підвищення або зниження цін, повинен стати щотижневий звіт міністерства енергетики США про запаси нафти і нафтопродуктів в країні. Передбачається, що об"єми сирої нафти впадуть на півтора мільйони барелів, а ось об"єм нафтопродуктів, навпаки, збільшиться.

На минулому тижні ціна на нафту встановила рекорд, піднявшись до 145,85 доларів. Фахівці передбачають, що вже цього літа нафта подолає відмітку 150 доларів за барель, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала на шість доларів за барель за два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі