субота, 14 липня 2007 10:31

Надзвичайний палестинський уряд подав у відставку

Прем"єр-міністр надзвичайного палестинського уряду Салям аль-Файяд подав в п"ятницю у відставку разом зі всім кабінетом міністрів.

Його відставка була прийнята головою національної адміністрації Махмудом Аббасом, який попросив уряд продовжувати виконувати свої обов"язки до призначення нового кабінету міністрів.

В середині червня глава ПНА оголосив про розпуск уряди національної єдності Палестини, яка було створено після досягнутих в Мецці під патронажем саудівської влади домовленостей між рухами ФАТХ і ХАМАС.

Замість уряду нацєдності Аббас призначив новий кабінет міністрів під керівництвом Саляма аль-Файяда на час дії режиму надзвичайного положення на палестинських територіях.

Ввести надзвичайне положення в Палестині голова адміністрації був вимушений після кровопролитних зіткнень в секторі Газу між ФАТХ і ХАМАС, які привели до захоплення силових структур в Газі прихильниками руху ХАМАС.

Ісламісти відмовилися визнати рішення Аббаса про призначення нового уряду, і в секторі Газу продовжує працювати уряд нацєдності на чолі з Ісмаїлом Ханією.

Тим часом Аббас видав указ про приведення до присяги трьох нових міністрів - міністра культури Ібрагима Абраша, міністра юстиції Алі Хишана і міністра у справах молоді і спорту Тугані Абу Дика. Вони працюватимуть до призначення нового кабінету міністрів, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайний палестинський уряд подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі