середа, 04 липня 2007 13:26

Надійшов у експлуатацію найшвидший японський потяг

Минулої неділі на регулярні японські лінії вийшла нова версія потягу-кулі (Bullet Train)  — модель Type N700. 550,3-кілометровий маршрут Токіо-Осака з 1300 пасажирами на борту новий потяг пройшов за 2 години і 25 хвилин (з середньою швидкістю 227,7 кілометра на годину).

Максимальна швидкість N700 складає майже 300 кілометрів на годину і це найшвидший японський потяг-куля з тих, що знаходяться в експлуатації і перша нова модель, випущена на регулярну лінію з 1999 року, серед всіх потягів серії Bullet Train.

Маршрут нова модель "кулі" проходить на п"ять хвилин швидше, ніж Bullet Train-попередник, а лінію Токіо-Хаката він пробігатиме за чотири години і 50 хвилин, що дозволить пасажирам економити близько 10 хвилин. Для бізнесменів, які завжди поспішають — непоганий подарунок.

N700 — не найшвидший потяг у серії японських Bullet Train. Модель 360S "максимум" якої складає 405 кілометрів на годину, а планова швидкість на лінії, що діє, — 360 кілометрів на годину, є найшвидшим японським поїздом. Але у експлуатацію цей потяг ще не потрапив.

Крім того, абсолютний рекорд швидкості для потягів (на колесах) належить французам: зовсім недавно найсвіжіша модифікація TGV розігналася до 574,8 км/год.

Японський експериментальний потяг на магнітній подушці розгониться до 581 кілометра на годину, але пасажирів він поки не возить, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «Надійшов у експлуатацію найшвидший японський потяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі