неділя, 03 лютого 2008 11:25

Над Тихим океаном зник японський повітроплавець

58-річний японець Мічіо Канда пропав над Тихим океаном, намагаючись долетіти з Японії в США на повітряній кулі.

Американська берегова охорона напередодні приступила до пошуків Канди після того, як він не вийшов на зв"язок зі своєю групою підтримки, знаходячись над північною частиною Тихого океану. Поки повітроплавця з 30-річним стажем знайти не вдалося.

Канда здійснював переліт з японського міста Точигі до Портленду, штат Орегон. За розрахунками повітроплавця, цей переліт протяжністю 9 тисяч кілометрів повинен зайняти 60 годин.

Мічіо Канда розраховував побити рекорд дальності польоту на повітряній кулі, яка зараз складає 7,671 тисяч кілометрів. Він також мав намір побити рекорд тривалості польоту, який сам встановив в 1997 році, перелетівши з Альберти в Канаді до Монтани в США за 50 годин 38 хвилин.

Нагадаємо, що 3 вересня 2007 року американський мільйонер-рекордсмен Стів Фоссет пропав в штаті Невада. Він планував короткий політ з метою знайти на заході Невади висохле озеро з рівною поверхнею для установки нового наземного рекорду швидкості. Пошукові операції не принесли успіху. В кінці листопада чоловіка Стіва Фоссета Пеггі Фоссет попросила суд офіційно визнати факт його смерті, щоб мати можливість вступити в права спадкоємства статку чоловіка.

За матеріалами РІА Новини, Bbcrussian.com

Зараз ви читаєте новину «Над Тихим океаном зник японський повітроплавець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі