вівторок, 25 січня 2011 16:53

Нацрада наїхала на 5 канал за відсутність в ефірі фільмів

Нацрада наїхала на 5 канал за відсутність в ефірі фільмів

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що моніторинг 5 каналу зафіксував порушення.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному у вівторок.

"Моніторинг зафіксував відсутність в ефірі цієї телекомпанії фільмопоказу, за ліцензією він має становити 7 годин 45 хвилин", - зазначається в повідомленні.

"5 канал за власної ініціативи звернувся до Національної ради з проханням змінити програмну концепцію, передбачивши майже 8 годин трансляції фільмів, і сам же, як може пересвідчитися глядач, не виконує цієї умови ліцензії", - додається в повідомленні.

Нацрада додає, що перевірка була здійснена 12 січня, про неї складено акт, результати найближчим часом будуть розглянуті на засіданні.

Також Нацрада наполягає на законності своїх перевірок, посилаючись на закон про телебачення і радіомовлення, зокрема в ч. 5 ст. 37; ч. 4 ст. 71; ч. 5 ст. 72; ч. 2 ст. 73; ч. 1 ст. 74 .

"Спроби телеканалу заперечити правомірність проведення перевірок телерадіоорганізацій єдиним органом державного регулювання діяльності у сфері телебачення і радіомовлення видаються несерйозними і навіть смішними", - сказано в повідомленні.

"Ще більш необґрунтованими є посилання цього мовника на положення Меморандуму між телекомпаніями і Національною радою, що був ухвалений 2006 року і стосувався зовсім інших питань діяльності телеіндустрії.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Нацрада наїхала на 5 канал за відсутність в ефірі фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі