вівторок, 11 грудня 2007 09:06

Національну реліквію США виставив на торги Sotheby"s

Національну реліквію США - золоту медаль, що належала першому президентові США Джорджу Вашингтону, виставляє у вівторок на торги Sotheby"s, повідомив торговий дім.

Національна реліквія часів становлення державності США експерти оцінюють в 10 мільйонів доларів.

"Це спеціально установлена золота медаль Товариства Цинциннаті, яка являє собою символ ідеалів і духу Американської революції", - йдеться у прес-релізі. Членами цього товариства, установленого у 1783 році після перемоги над британськими військами, були вищі воєначальники США, що прославили себе в боях.

Сім"я Вашингтона подарувала цю медаль у 1824 році приймному синові - маркізові Марі де Лафайєту, який у 18 років здобув собі на полях битв славу героя, безкорисливо служивши ідеалам революції.

Аристократ і поклонник просвітителів, що приїхав у Новий Світ допомагати американцям воювати за незалежність від Англії, він командував французьким добровольчим корпусом.

Повернувшись на батьківщину в ореолі слави, Лафайєт відзначився і у Великій революції, що спалахнула у Франції, а після узяття Бастилії став головнокомандуючим Національної гвардії Парижа і написав початковий варіант "Декларації прав людини і громадянина".

Унікальна медаль була подарована йому на честь тріумфального візиту до Америки.

Золоту нагороду у вигляді орла, якого можна зараз побачити на гербі США, виставляє на торги пра-пра-правнучка Лафайєта, ім"я якої не називається. Sotheby"s відзначає, що цю реліквію американська публіка не бачила близько ста років, а торги відбудуться у рік 250-річчя Лафайєта, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Національну реліквію США виставив на торги Sotheby"s». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі