середа, 12 вересня 2007 10:11

Національну реліквію США продадуть з молотка

Національну реліквію США - золоту медаль, яка належала першому президентові США Джорджу Вашингтону, виставили на торги Sotheby"s його спадкоємці, повідомив торговий дім.

Національну реліквію часів становлення державності США експерти оцінюють у десять мільйонів доларів.

"Це спеціально установлена золота медаль Товариства  Цинциннаті, яка являє собою символ ідеалів і духу Американської революції", - сказано у прес-релізі. Членами цього товариства, установленого у 1783 році після перемоги над британськими військами, були вищі воєначальники США, які прославили себе у боях.

Сім"я Вашингтона подарувала цю медаль у  1824 році прийомному сину - маркізові Марі де Лафайету, який у 18 років здобув собі на полях битв славу героя, служивши безкоштовно заради ідеалів революції.

Аристократ і прихильник просвітителів, що приїхав у  Новий Світ  допомагати американцям воювати за незалежність від Англії, він командував французьким добровольчим корпусом, повідомляє  РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Національну реліквію США продадуть з молотка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі