середа, 30 травня 2007 17:06

Національний наркотик Ємена поглинає економіку країни (ФОТО)

Кват, або cathaedulis, який є м"яким стимулятором, став продуктом всенаціонального масштабу в цій бідній арабській країні.

Попит на кват дуже високий і жителі Ємену витрачають велику частину їх мізерних прибутків на нього. Фермери викорінюють свої плоди, овочі і каву з плантацій на користь популярної вічнозеленої рослини, яка забезпечує щорічний дохід. Це спустошує єменську економіку.

Виробництво квату зросло більш ніж на 41 відсоток з початку десятиліття. Це робить його найбільш вирощуваним єменським плодом.

Як тільки кват привозять в якесь селище, жителі зачиняють свої магазини, офіси і ресторани. Після обіду багато чоловіків сидять, їздять або ходять вулицями зі шматком квату, розміром з теннісний м"яч, в одній щоці, і це продовжується 4, 6, або й 10 годин.

"Він тримає мене довше доби.", - повідомив житель Ємену. "Я почав вживати кват, коли мені було близько 15 років.", повідомляє Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Національний наркотик Ємена поглинає економіку країни (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі