пʼятниця, 22 серпня 2014 12:08

"Начинені" вибухівкою вогнегасники і пляшки з водою - сапери працюють у звільнених містах

"Начинені" вибухівкою вогнегасники і пляшки з водою - сапери працюють у звільнених містах
Фото: radiosvoboda.org

У Міністерстві оборони просять громадян, що перебувають у зоні АТО, не чіпати підозрілі предмети на вулицях, у містах звільнених від терористів. Пояснюють, що бойовики залишають за собою чимало мін-сюрпризів, які калічать необережних громадян.

Про це на брифінгу повідомив командир Центру розмінування полковник Володимир Родніков, передає кореспондент Gazeta.ua.

За даними груп з розмінування Центру, вони виявили та знешкодили понад 8 тисяч 250 вибохонебезпечних предметів. Серед яких велику кількість становлять міни-пастки.

"Бойовики маскують вибухівку під побутові речі. Не потрібно брати до рук невідомих речей, чи тих які лежать просто на вулиці. Наприклад, вибухівку вкладали у звичайну ручку чи мобільний телефон. Також фіксували випадки мінування вогнегасників та навіть пляшок з водою. Ми закликаємо, якщо ви побачили десь сумку чи дипломат, або автомобіль, який давно стоїть під вашим будинком, відразу телефонувати до рятувальників або міліції, тому що вони можуть бути заміновані", - розповів начальник Центру.

За його словами, усі адміністративні будівлі та великі заводи і школи звільнених військовими міст, були заміновані. Сапери розмінували 51 будинок та 595 кілометрів доріг. Жодного випадку підриву під час розмінування зафіксовано не було.

Зараз ви читаєте новину «"Начинені" вибухівкою вогнегасники і пляшки з водою - сапери працюють у звільнених містах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі