понеділок, 18 лютого 2008 15:42

Начальники рідше хворіють на рак

Кількість новоутворень у австралійських керівників набагато нижча, ніж у їхніх співробітників. А захворюваннями опорно-рухового апарату набагато частіше страждають співробітники роздрібної торгівлі, ніж ті, хто виконує фізичну роботу.

Австралійські дослідники шукали залежність захворюваності від роду діяльності і посади серед осіб в діапазоні від 45 до 60 років.

З"ясувалося, що ризик розвитку пухлини в передпенсійному віці значно менше у начальників(0,25) в порівнянні з торговцями (0,40) або тими, хто працює фізично. Дивовижними ж виявилися дані з захворюваннь опорно-рухового апарату, адже передбачалося, що страждати повинні ті, хто піддається найбільшим навантаженням - тобто робітники сільського господарства і заводів. Мабуть, сидіння в офісі або за прилавком куди гірше відбивається на стані скелета і мускулатури, що виявляється в артриті і болях в спині.

Звичайно, поширювати статистичні дослідження австралійських учених на нашу дійсність не варто, адже окрім місця існування, що дуже відрізняється, у них ще і інша система охорони здоров"я, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Начальники рідше хворіють на рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі