вівторок, 13 жовтня 2020 14:11

Нацбанк випустив пам'ятні монети, присвячені медикам та військовим

Нацбанк випустив пам'ятні монети, присвячені медикам та військовим
Пам'ятні монети 2020. Фото:facebook.com/MinistryofDefence.UA

Національний банк України ввів в обіг пам'ятну монету України "Передова", номіналом 5 гривень. Її присвячено медикам і військовим, а в їхніх героїчних образах – і представникам інших професій за відданість справі, сміливість і професіоналізм. ​Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

"Під час пандемії, в умовах боротьби України за територіальну цілісність країни у кожного своя передова та своя лінія фронту, і тільки докладаючи спільних зусиль, можна перемогти", - йдеться у повідомленні.

Монети вийдуть тиражем у 45 тис. од.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин залишив без роботи пів мільйона українців

"На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України та напис УКРАЇНА; праворуч на матовому тлі напис РАЗОМ (вертикальний) та номінал монети 5 ГРИВЕНЬ (вертикальний напис); ліворуч на дзеркальному тлі: дві руки, які демонструють знак V, поширений жест, що означає перемогу та мир, рік карбування монети – 2020 та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України. На реверсі монети зображено образи медика та військового (кольорові, використано тамподрук), між якими вертикальний напис ПЕРЕДОВА", - написали в повідомленні Національного банку.

З 1 жовтня 2020-го монети 25 коп. і купюри всіх номіналів, випущені до 2003 року, перестають бути засобом платежу. Їх не прийматимуть торгові точки, банки. Гроші вилучатимуть з обігу, відповідно до постанови Правління НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк випустив пам'ятні монети, присвячені медикам та військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі