субота, 05 квітня 2008 12:17

Нацбанк Таджикистану "кинув" МВФ на 23 млн євро

Міжнародний валютний фонд вимагає від Таджикистану повернути 23,5 млн євро, отриманих у вигляді позики завдяки наданню невірних даних.

Національний банк Таджикистану раніше офіційно повідомив, що має в своєму розпорядженні золотовалютні резерви у розмірі 500 млн доларів, тоді як насправді їхня сума складала лише 115 млн доларів.

Представник Фонду заявив, що це один із найбільш гучних випадків такого роду в історії організації.

Нацбанк Таджикистану визнав факт дезинформації, але виправдав свої дії гострою потребою в грошах, щоб врятувати сільське господарство, яке постраждало від суворої зими.

"В європейських країнах уряд платить фермерам по три долари в день за кожну корову, а в нас немає такої можливості, - заявив голова Нацбанку Шаріф Рахімзаде. - Ми повинні були допомогти нашому сільському господарству, і це був єдиний вихід".

Нинішня зима в Таджикистані виявилася однією з найхолодніших за останні півстоліття.

Зниження сільськогосподарського виробництва, що наклалося на зростання світових цін, призвело до драматичного подорожчання продуктів.

На думку деяких міжнародних експертів, одній з найбідніших країн Центральної Азії загрожує соціальна катастрофа, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк Таджикистану "кинув" МВФ на 23 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі