середа, 09 січня 2008 10:31

Набір на контрактну службу перевищує план на 25 %

Кількість бажаючих служити в озброєних силах за контрактом на Заході України перевищило будь-які очікування. Військові пояснюють таку активність набором в миротворчі батальйони, який проводить Західне оперативне командування.

На чверть Західне оперативне командування перевищило показник планового набору на контрактну службу. Найбільша кількість бажаючих набралося в Хмельницькій, Вінницькій і Львівській областях.

Як пояснив керівник прес-центру ЗОК полковник Олександр Поронюк, саме з військових західного оперативного командування зазвичай формують миротворчі батальйони, в яких військовим непогано платять: "На Західній Україні є багато депресивних районів, немає великих виробництв, зате коштують військові частини, де може бути стабільний дохід, це один з моментів, який спонукає людей йти на службу", відмітив Поронюк.

Нерідко контракти укладають і жінки, зазвичай дружини військових. В той же час, полковник переконаний, що на державному рівні недостатньо пропагують військову службу за контрактом. Більш того, немає повної інформації про військові частини, яким потрібні контрактники.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко в передвиборній програмі свого блоку записала перехід на контрактну армію з 2008 року, проте Президент України Віктор Ющенко підписав наказ про призов в 2008 році, повідомляє "Німецка хвиля".

Зараз ви читаєте новину «Набір на контрактну службу перевищує план на 25 %». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі