середа, 03 вересня 2008 11:12

На Жуковому острові масово вирубують ліс (ФОТО)

У вівторок, 2 вересня, представниками природоохоронних організацій було засвідчено, що на Жуковому острові (територія заказника) цього літа відбулося масштабне вирубування дерев. Сталося це в районі острова Водників приблизно 2 тижні тому.

Точніше дату поки що неможливо встановити, з огляду на те, що невідомі особи здійснили це досить непомітно для громадськості. Вперше зрубані дерева (у тому числі досить старі, зі стволами діаметром 75 см), помітили мешканці мікрорайону Корчувате. Вони звернулися до голови громадської організації "Наш дім – Корчувате" Андрія Репінського. Той повідомив 2 вересня про злочин журналістів та громадськість. Вже підготовлений лист до Президента з вимогою вплинути на земельні рішення Київради, котрі суперечать чинному законодавству.

На Жуковому острові заборонене будь-яке вирубування дерев з огляду на те, що ця територія є частиною ландшафтного заказника Жуків острів згідно рішення Київради N147/649 у 1999 році. Між тим 22 серпня 2007 р. було прийняте рішення N162/1996 про фактичне скорочення меж заказника з 1630 до 196 га.

На місце події прибув головний прокурор природоохоронної прокуратури м. Києва Вадим Гаєвий, котрий у телефонній розмові з начальником начальник управління охорони навколишнього середовища м. Києва Володимиром Трокозом з"ясував, що існує ордер на знесення дерев на цій території. У розмові з журналістами пан Гаєвий пообіцяв, що буде проведене всебічне розслідування законності ордеру на знесення, а В. Трокоза буде притягнуто до відповідальності в разі з"ясування його вини.

Андрій Репінський, голова правління ГО "Наш дім – Корчувате", заявив, що в разі ігнорування вимог громадськості щодо відновлення заказника на Жуковому острові у повному обсязі територіальна громада Києва вдасться до радикальних заходів, такі, як перекриття доріг. Іншою серйозною проблемою району, що може спровокувати радикальні дії мешканців, є звалище сміття поблизу села Пирогів. За словами Репінського, останні події – програш в суді прокуратури м. Києва справи щодо Жукового острова, знищення дерев біля острова Водників – свідчать про необхідність якнайскоріших дій громадськості.

Всі небайдужі, які хочуть залучитися до порятунку острова, можуть звертатися до Репінського за тел. 229-93-27, повідомляє Кияни

Зараз ви читаєте новину «На Жуковому острові масово вирубують ліс (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі