пʼятниця, 19 вересня 2008 12:48

На знак протесту італійські повії переодягнуться в черниць

У Італії набув чинності законопроект про заборону проституції в громадських місцях. Робітницям секс-індустрії відтепер заборонено з"являтися вдень в зухвалому одязі, рекламуючи свої послуги - це створює аварійно небезпечні ситуації на дорогах.

На знак протесту проти "драконівських" заходів уряду, Комітет захисту прав повій пообіцяв, що "дівчатка" переодягнуться в черниць і пересядуть на велосипеди, пише DailyTelegraph.

Тисячі жінок з країн Східної Європи і Південної Америки продають своє тіло, стоячи на узбіччях основних автомагістралей, що сполучають найбільші міста країни, в яких борделі і райони червоних ліхтарів офіційно заборонені. Проте представниці найдавнішої професії зустріли жорстку відсіч як з боку уряду прем"єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі, так і з боку міських рад Риму, Мілана і Флоренції.

Порушниками закону вважаються ті, хто продає своє тіло, і ті, хто купує живий товар в парках, на дорогах і міських вулицях. За неповагу закону передбачене покарання: повіям і їх клієнтам загрожує тюремне ув"язнення строком від п"яти до 15 днів і штрафу в розмірі від 200 до 3 тисяч євро.

Представниці якнайдавнішої професії хочуть перетворити нинішню заборону на таке абсурдне дійство, що воно просто напросто перестане працювати. Згідно з законопроектом, озвученому мером Риму Гіанні Алемано, повіям забороняється носити "непристойний і вульгарний одяг", оскільки вид напівроздягненої молодої жінки відволікає увага автомобілістів і створює аварійно небезпечну ситуацію на дорогах.

Варто відзначити, що навіть коронна "стійка" секс-працівниць, тепер під забороною. Закон забороняє жінкам приймати такі пози, носити такий одяг і поводитися таким чином, що недвозначно натякатиме на її заняття проституцією.

Організації по соціальному забезпеченню робітниць сфери інтимних послуг називають законопроект абсурдним і мають намір протистояти йому всіма можливими способами. "Добре, ми одягатимемося черницями, тоді поліція заарештовуватиме напівроздягнених дівчаток з дискотек", - заявила Піа Ковре, представник Комітету захисту прав повій.

"Наша ідея переодягнутися в чернечий одяг до п"ят стане гідною відповіддю новому закону, який обмежує навіть нашу свободу вибору одягу, - заявила жінка в інтерв"ю італійській газеті CorrieredellaSera. - Наприклад мер Флоренції заборонив дівчаткам ходити по вулицях, добре - ми подумуємо про те, щоб пересісти на велосипеди".

Тим часом з моменту набуття чинності закону, тобто з вівторка, поліція італійської столиці оштрафували більше 100 повій і близько 40 клієнтів на 200 євро кожного. Більшість "нічних метеликів", що приїхали до Італії з Румунії, Колумбії і Бразилії, відмовилися платити штраф. Проте мер Риму вже погрозив збільшити його до 600 євро в наступному місяці.

Зараз ви читаєте новину «На знак протесту італійські повії переодягнуться в черниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі