вівторок, 01 квітня 2008 16:09

На зміцнення гривні можна не розраховувати - експерт

Найближчим часом на міжбанківському валютному ринку не варто чекати істотних змін курсу гривні до долара. Таку думку висловив голова Наглядової ради "Партнер-банку" Олексій Савченко.

За його словами, в даний час на курс долара на міжбанківському валютному ринку, окрім зміцнення курсу євро, впливає й надлишок доларів, що зрештою й приводить до зміцнення гривні по відношенню до американської валюти.

"Не зважаючи на незмінність курсу гривні до долара, встановленого НБУ на рівні 5,05 грн./дол., останні декілька днів торги пари гривня-долар проходили на рівні 4,98/5,010 грн. за 1 дол.", - зазначив О.Савченко.

За його інформацією, якийсь час назад торги велися на рівні 4,90/4,95 за 1 дол. О.Савченко вважає, що однією з причин, що вплинула на зниження курсу долара, було те, що НАК "Нафтогаз України" не придбавав валюту для оплати імпортованого газу через відсутність відповідного контракту.

На думку експерта, в короткостроковій перспективі слід чекати коливання курсу на рівні 5 грн./дол. "Не зважаючи на те, що поточна макроекономічна статистика США не дає приводу чекати зміцнення долара, в самій Україні ми спостерігаємо підвищення ставок кредитування й посилення інфляції, що свідчить про те, що в таких умовах на істотне зміцнення гривні можна не розраховувати. В таких умовах курсу гривня/долар тільки й залишається, що крутитися навколо 5,0 грн./дол. І така ситуація може тривати достатньо довго", - впевнений О.Савченко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На зміцнення гривні можна не розраховувати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі