четвер, 09 серпня 2007 08:21

На Житомирщині зафіксовано випадок захворювання на малярію

Про це повідомив працівник прес-служби Головного управління МНС України в Житомирській області Сергій Уланов.

Він розповів, що до Житомирської районної СЕС надійшло термінове повідомлення з районної лікарні про випадок захворювання на малярію 34-річного чоловіка, який мешкає у с. Вертокиївка Житомирського району. "До цього він працював в Московській області будівельником, де заразився цією хворобою", - сказав Уланов.

На даний час хворий перебуває в інфекційному відділенні Житомирської районної лікарні.

У селі Вертокиївка проведено епідеміологічне обстеження осередку захворювання, житлових та дворових приміщень та санітарну обробку з метою знищення комарів, водоймищ і трикілометрової зони навколо населеного пункту.

Від людини до людини малярія не передається. Збудником малярії є плазмодії, які міститься у щелепах малярійних комарів. Такі комарі мешкають, як правило, в тропічній зоні. Але через поширення зони спеки на північ, вони стали з"являтися і в Україні. Плазмодії, потрапивши до крові людини руйнують червоні кров"яні тільця, які є носіями кисню в організмі.

Перші ознаки хвороби такі ж, як у ГРЗ чи грипу: головний біль, температура до 40 градусів, лихоманка. Діагностується малярія тільки лабораторним шляхом через аналіз крові, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині зафіксовано випадок захворювання на малярію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі