четвер, 27 березня 2008 14:34

На Житомирщині викрили канал ввезення контрабандних іномарок

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили потужний контрабандний канал ввезення в Україну престижних іномарок, в тому числі викрадених за кордоном, та "тіньову" схему їхньої легалізації в Україні за фіктивними нотаріальними дорученнями. Про це повідомила Прес-служба ГУБОЗ МВС України.

За попередніми даними, впродовж останніх двох років зловмисники протиправно ввезли з-за кордону, в тому числі з країн Західної Європи, та легалізували в Україні майже 180 автомобілів.

Вже в Україні у спеціально обладнаних майстернях "тіньові ділки" змінювали номери агрегатів (шасі, кузовів), а також виготовляли підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, державні номерні знаки, тощо. У подальшому через нотаріусів Житомирщини та інших областей, за вкраденими паспортами громадян України, оформлювались фіктивні доручення на продаж автомобілів. В результаті оборудок автомобілі за підробленими документами шахрайським шляхом реалізовувались громадянам України.

Слідчо-оперативні дії у вказаній кримінальній справі тривають.

За матеріалами УБОЗ, слідчим управлінням Житомирського обласної міліції порушено кримінальну справу

У справі поки що фігурують п"ятеро мешканців Житомира, які розробили контрабандну схему за сприяння корумпованих зв"язків у митних органах.

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що торік держава отримала на 3 млрд. гривень менше за розмитнення автомобілів, ввезених в Україну ніж в 2005 та 2006 роках.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині викрили канал ввезення контрабандних іномарок ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі