вівторок, 23 жовтня 2007 08:45

На зимовий час Україна перейде у ніч на неділю

На зимовий час Україна перейде у ніч на неділю
В ніч з 27 на 28 жовтня (з суботи на неділю) Україна перейде на зимовий час. О 04:00 в неділю годинник необхідно перевести на одну годину назад.

Перехід на зимовий час в останню неділю жовтня здійснюється відповідно до ухвали Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року.

До 1996 року зимовий час вводився в останню неділю вересня. Проте уряд вирішив синхронізувати перевід стрілок з більшістю європейських країн.

28 жовтня на зимовий час перейдуть також Європа і Мексика. Водночас Австралія, Бразилія і Чилі перейдуть на літній час. США і Канада переведуть стрілки годинника 4 листопада. Всього перехід на літній і зимовий час здійснюють більше, ніж 110 країн світу.

Грузія і країни Центральної Азії останніми роками відмовилися від переходів із зимового на літній час. Не переводять стрілки годинника також Японія і Південна Корея, проте в цих країнах розглядається можливість введення літнього часу.

Вважається, що переведення годинників сприяє зменшенню витрати електроенергії протягом доби. Вперше годинникову стрілку перевели у Великобританії в 1908 році.

В Україні переходи на літній і зимовий час стали регулярними з 1981 року, пише Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «На зимовий час Україна перейде у ніч на неділю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі