середа, 11 липня 2007 08:19

На затонулому у Швеції підводному човні було троє українців

Обласна рада Дніпропетровської області розшукує родичів трьох підводників, які загинули 1942 року на радянському підводному човні, що затонув неподалік берегів Швеції.

Про це повідомила керівник прес-служби облради Вікторія Климович.

"За п"ятницю-суботу знайшли родичів одного, зараз шукаємо координати родичів інших. Ми звертаємося до усіх, може, хтось впізнає своїх", - сказала вона.

Третього липня в територіальних водах Швеції, недалеко від Аландських островів дослідники виявили затонулий радянський підводний човен Щ-305, на якому, за даними генерального штабу морського флоту Росії, з 38 членів екіпажа - 3 українці, жителі Дніпропетровської області.

Зокрема, старшина 2-го рангу, командир відділення стерничих Михайло Тимофійович Лавриченко 1916 року народження, старший червонофлотець, електрик Олександр Трохимович Дашкевич 1918 р. н. і червонофлотець, стерничий Микола Миколайович Шаповал.

На сьогодні співробітники облради знайшли племінників Дашкевича й шукають родичів Лавриченка й Шаповала.

"Ситуація ускладнюється тим, що в області немає села Тамбовка, звідки нібито пішов на фронт Лавриченко. Швидше за все, у назві припустилися помилки, і родичі моряка живуть в іншому населеному пункті", - кажуть в облраді.

Також з"ясовано, що Шаповалов пішов на фронт молодим і не встиг одружитися, а його родина й родичі із села Вишневець уже померли, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «На затонулому у Швеції підводному човні було троє українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі