неділя, 23 грудня 2012 04:00

На Замковій горі спалили телевізор та монітор
11

Фото: Тарас Подолян

Три монітори та телевізор спалили на Замковій горі 21 грудня члени громадського об'єднання "Братство". Члени об'єднання принесли та спалили ті речі, які на їх думку заважають жити людям і мають відійти в небуття.

О 19:10, першим на гору підіймається художник з спілки "Воля або Смерть", Олекса Манн. Навколо шиї на манер шарфа, має намотані щупальця опудала політкоректора схожого на восьминога. Його зробив сам из поліестеру та синтетики.

"Не думав, що так довго треба дертись" — вітається з присутніми.

За ним по снігу видирається лідер "Братства" Дмитро Корчинський. За десять хвилин на горі збирається два десятки людей.

О 19:20, чоловік у червоній куртці розпалює газети на автомобільній шині. Вогонь горить неохоче, димить. Вітер, жене дим на людей, що стоять навколо. До вогню екранами в землю ставлять два старих лампових монітори від комп'ютера та телевізор.

"Всім краще відійти, а то як зірветься, хтось в лікарню поїде" - Денис Никитенко 25 років, поливає горілкою монітори, які спалахують голубим полум'ям. Потім кидає гривню у вогонь — гроші тепер тоже ж непотрібні, правда товариство".

Йому починають аплодувати.

"В ідеях політкоректності насправді, немає нічого поганого, як і в будь якій глобальній ідеї — мусульманстві, християнстві чи фашизмі. На кінець світу я спалю опудало політкоректності, яке виділяє все, що стосується будь якої вільної думки" — Олекса Манн кидає в полум'я опудало. Починає йти густий, чорний дим. Навколо кричать "Ура" - зараз буде серйозний штин, матеріал екологічно нечисті.

В районі Контрактової площі починає бити салют. Різнокольорові спалахи прекрасно видно з гори, таке відчуття, що до них можна дотягтись рукою.

"Це в честь кінця світу, хтось нам помагає. Бачите, як деякі люди серйозно ставляться до цього. Вони вважають, що після того, як світло закінчиться, вони все-таки зможуть вижити за допомогою солі, сірників, сухого спирту - дивиться на вогонь Дмитро Корчинський, лідер "Братства". Єдиний стоїть без шапки. У вогні горить комп'ютер, за яким він працював - майя обманули нас. Я себе почуваю Кортесом, якого так само обманювали і він був змушений знищувати їх календарі і цивілізацію. Ми принесли те, що кожен хотів, щоб було знищено коли б сьогодні насправді був кінець світу. Це те що отруює наше життя. Насправді кліка сатани. Всі думали, що мережа Інтернет об'эднає світ, а тепер людина не може спілкуватись самостійно. Це інструмент глобалізму. Політкоректність, це найбільший винахід останнього часу, але він має померти".

Пригладжує посивілі вуса та накидає капюшон. На горі, починає падати сніг. Люди починають розходитись, по-черзі спускатись з гори.

"Без цих всіх речей світ мав би стати краще. Кортес мав рацію коли винищив майя. Він читав апокаліпсис святого Іоана і там навіть ангели не знають коли буде кінець світу, не те що примітивні індіанці. Все що має початок має кінець. Європа має відмовитись від неоманіхейства і стати старою доброю Європою, спільнотою великих завоювателів та колонізаторів. Тобто всім тим, що ми хочемо бачити. А вся оця демократична гідність зникне, коли вона відродиться, Україна буде в авангарді. Завжди, якась переферія стає в авангарді - колись це були скандинави, германці, а цього разу українці" — додає Корчинський

Зараз ви читаєте новину «На Замковій горі спалили телевізор та монітор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі