пʼятниця, 15 березня 2019 14:44

На Закарпатті до Православної церкви України перейшли 6 парафій

На Закарпатті до Православної церкви України перейшли 6 парафій
На Закарпатті до ПЦУ перейшло 6 парафій Фото: Delo.ua

На Закарпатті до Православної церкви України з Російської церкви в Україні перейшли шість парафій. До переходу готуються ще п'ять релігійних громад.

Про це розповів владика Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій, пише УНН.

За його словами, активніший перехід релігійних громад до ПЦУ розпочнеться вже після посту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли доказ тиску Москви на українську церкву

"Я вважаю, що такі процеси продовжаться вже після Пасхи тому, що період Великоднього посту – це період очищення, момент примирення, а от вже насущні питання, такі як перехід громад з Московського патріархату до Української православної церкви, я думаю, що вони вже будуть розглядати після Пасхи. Зараз головне, що люди моляться і готуються до Світлого Божого Воскресіння", - додав владика.

Нам треба привчати себе до байдужого, відстороненого ставлення до Росії

З архієпископом Ігорем Ісіченком домовляємося зустрітися в університеті "Києво-Могилянська академія". Із 2006 року веде тут курс "Українське літературне бароко". Охоронець на прохідній підказує, як пройти на кафедру. В університеті тихо. Ігор Андрійович зустрічає в коридорі.

– Студенти зранку на лекціях, а по обіді тут майже нікого немає, – каже. Сідаємо в кабінеті, призначеному для відеолекцій.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті до Православної церкви України перейшли 6 парафій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі