середа, 21 травня 2008 14:11

На заході Кенії завелися бегемоти-вбивці

Здається, що таке може бути тільки в казці, але для місцевого населення це зовсім не вигадка, а щоденна реальність, що примушує триматися подалі від води.

Рибалка Френсіс Лойал був раптово атакований бегемотом о 6 годині вечора, коли перевіряв свої мережі. Тварина потягнула людину під воду і втопила. Колега Френсіса Джозеф Кіптосок загинув на годину пізніше. Його човен був перевернутий гіпопотамом.

Міхаель Кандагор був на волосок від смерті, коли увечері йшов за водою. Раптово недалеко від берега на нього спробував напасти бегемот. Видершись на дерево, Міхаель врятувався від неминучої загибелі, але тепер вважає за краще триматися подалі від озера.

Справжня комендантська година з 5 вечора до 9 ранку була "введена" бегемотами - в цей час вони найбільш активні, тому ніхто з 50 тисяч місцевих жителів, що мешкають в довколишніх селах, не ризикує наближатися до води.

Але і вдень тут не безпечно, тому за водою на озеро ходять із зброєю, а багато рибалок кинули своє прибуткове заняття в страху перед гіпопотамами. Проблем додають крокодили, яких тут теж достатньо багато. Їхньою здобиччю, як правило, стають тварини, що приходять до берега на водопій, повідомляє інтернет-видання "Кореспондент".

Зараз ви читаєте новину «На заході Кенії завелися бегемоти-вбивці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі