пʼятниця, 27 серпня 2010 15:14

На YouTube можна безкоштовно дивитись фільми

На YouTube можна безкоштовно дивитись фільми

На відеопорталі YouTube з"явився розділ з безкоштовними фільмами, пише The Guardian. На старті проекту колекція розділу YouTube Movies ("Фільми") нараховує більше 400 кінострічок.

Серед стрічок, представлених користувачам відеохостингу, є низка індійських фільмів, а також фільми з Джекі Чаном та Брюсом Лі. Більшість з цих фільмів була випущена до 90-х років минулого століття.

Запуск сервісу став можливий завдяки угодам між Google, який володіє відеохостингом, і низкою великих кінокомпаній, зокрема Lions Gate Entertainment Corp., Sony Pictures і MGM. 165 фільмів з цієї колекції (приблизно 40 відсотків) було надано британським сервісом Blinkbox. Передбачається, що власники прав на фільми зможуть заробляти на рекламі, якою супроводжуватиметься показ.

У січні 2010 року в YouTube був протестований сервіс прокату фільмів. За десять днів відеохостинг заробив на послузі більше 10 тисяч доларів, після чого припинив тестування. Зазначимо, що для показу було вибрано п"ять фільмів з програми кінофестивалю Sundance.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На YouTube можна безкоштовно дивитись фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі