субота, 11 травня 2013 17:01

На ярмарку хенд-мейду у Львові продають вироби молодих матусь
16

Фото: Фото: Ольга ШВЕД

11 травня у Львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17 відкрили перший на Західній Україні ярмарок хенд-мейду "Lvivhandmade". На ньому презентують авторські прикраси та іграшки, проводять майстер-класи.

У ярмарку взяли участь близько 60 майстринь зі Львова, Києва, Сімферополя, Івано-Франківська та Чернівців. Вони представляють виконані у різних техніках рукоділля авторські іграшки з кераміки, полімерної глини, власноруч виготовлене мило та парфуми.

"У мене п'ятеро дітей, і кому як не мені знати, що таке: "нема часу". Але мені приємно, що ви всі знаходите цей час для такої творчості. Бог у серці повинен посідати перше місце. До нього треба молитися за здоров'я своїх діток. Бажаю всім щастя", - каже на відкритті почесна гостя Ярмарку дружина мера Львова Катерина Кіт-Садова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заробляти на виготовленні іграшок з шерсті?

Вона оглянула всі роботи на ярмарку, проте придбала лише скромний браслет за 25 гривень. Пакунок із подарунками ручної роботи подарували їй організатори свята.

"Цей ярмарок - хороша можливість розвиватися матерям, які змушенні сидіти з дітьми вдома. Нам дуже допомогла Катерина Кіт-Садова, яка виховує аж п'ятеро дітей. Такі ярмарки відбуваються у Києві, Криму, відтепер буде й у Львові", - зазначила організатор Ніна Воротнікова-Чулинда.

Також на ярмарку для всіх охочих проводять майстер-класи з квілінгу, виготовлення весільних прикрас, художнього розпису хною "Мехенді". А речі, які сподобаються, відвідувачі зможуть придбати на місці.

"Усе почалося тоді, коли я завагітніла донькою. Через знайомих дізналася про технологію миловаріння - виготовлення мила ручної роботи. Спробувала зробити вдома – вийшло. Спочатку робила з дитячого мила, потім закуповувала спеціальну мильну основу. Дарувала знайомим, близьким. Перша продана робота - мило під назвою "Серце Кая". Це прозора сніжинка з червоним серцем усередині. Продавала за 15 гривень, майже по собівартості. Зараз обладнала балкон для цієї роботи. Продаю через соцмережі, маю постійних клієнтів. Це для мене не спосіб заробити гроші, а швидше приємна хвороба. Хенд-мейдом займаюся щодня", - розповідає Адріана Фешак, майстер із миловаріння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві діяла виставка "Хенд мейд"

На ярмарку можна придбати унікальні авторські альбоми для фото з ароматами кориці від 80 гривень, авторську біжутерію з бісеру, скла, заліза, ниток, дроту, тканини, кераміки та пластики від 20 гривень. Різноманітні види домашнього мила від 10 гривень та ляльки, іграшки ручної роботи, предмети інтер'єру та матеріали для домашнього хенд-мейду.

Майстриня, львів'янка Ірина Шкоропад займається хенд-мейдом 2,5 роки. На ярмарку презентує сукні, шарфи, хустини та прикраси, створені у техніці мокрого валяння вовни.

"У мене авторська технологія - до вовни я ще й звалюю інші тканини, наприклад, шовк. Виходять чудові візерунки. Дуже популярні у мене буси із вовни з бісером за 100 грн, трикутні хустки-коміри за 400 грн. Найдорожчі – сукні до колін, але над ними я дуже довго працювала", - каже майстриня.

Триватиме ярмарок 11-12 травня з 10.00 по 19.00 у Львівському Палаці мистецтв. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На ярмарку хенд-мейду у Львові продають вироби молодих матусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі