субота, 26 березня 2011 12:16

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

На японській АЕС "Фукусіма-1" припинені роботи через високу радіацію

На японській АЕС "Фукусіма-1" припинені роботи через високу радіацію

Роботи були зупинені у зв'язку з підвищенням рівня радіації. Раніше повідомлялося, що рівень радіоактивного йоду в морській воді неподалік аварійної японської атомної електростанції "Фукуксіма-1" в 1250 разів перевищує рівень, передбачений місцевими стандартами безпеки в якості допустимого.

Нагадаємо, на АЕС "Фукусіма-1" в результаті землетрусу і цунамі, що відбулися 11 березня, вийшли з ладу системи охолодження реакторів. На атомній станції сталася серія вибухів. З 20-кілометрової зони навколо АЕС були евакуйовані всі мешканці. Пізніше влада Японії рекомендувала покинути свої будинки жителів, котрі проживали у радіусі 30 кілометрів від "Фукусіма-1".

Підвищений рівень радіоактивних речовин був виявлений в сільськогосподарській продукції, виробленої в префектурі Фукусіма, де розташована аварійна АЕС.

Заборона на імпорт сільськогосподарської продукції з Фукусіма і сусідніх з нею префектур ввів ряд країн, включаючи Росію. Продаж овочів і молочної продукції з районів, де через аварію на АЕС виявився перевищений рівень радіації, заборонений і на території Японії.

У Токіо 23 березня підвищений вміст радіоактивного йоду було виявлено у водопровідній воді. Влада міста повідомили, що рівень забруднення не становить небезпеки для дорослої людини, проте рекомендували не використовувати водопровідну води для приготування дитячого харчування.

Зараз ви читаєте новину «На японській АЕС "Фукусіма-1" припинені роботи через високу радіацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі