середа, 09 квітня 2008 09:03

На ядерному об"єкті в Пакистані стався вибух: двоє загиблих

В результаті вибуху, що стався через витік газу на заводі з виробництва радіоактивної важкої води в Пакистані, загинули дві людини. Витік стався після того, як завод в провінції Пенджаб був закритий для профілактичних робіт.

На заводі також проводиться і збагачується плутоній. Як повідомила Пакистанська комісія з атомної енергії, після витоку газу персонал заводу був евакуйований. Загрози місцевим жителям не було.

Можливо, це перший нещасний випадок із смертельним результатом, що стався на ядерних об"єктах Пакистану. Перша атомна електростанція була побудована там в 1972 році за сприяння канадських фахівців. Пізніше, під тиском США, західні країни відмовилися від співпраці з Пакистаном в цій області з побоювань, що він розробляє ядерну зброю.

У травні 1998 року Пакистан провів п"ять випробувань ядерної зброї і таким чином офіційно увійшов до числа ядерних держав. Ці випробування стали відповіддю на тести, проведені в Індії.

Завод в Пенджабі, на відміну від інших ядерних об"єктів Пакистану, не підпадає під вимоги з дотриманню заходів безпеки, розроблені МАГАТЕ, передає ВВС.

Зараз ви читаєте новину «На ядерному об"єкті в Пакистані стався вибух: двоє загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі