середа, 30 квітня 2008 07:10

На всеношній було більше чоловіків

Пасхальну службу в Троїцькому кафедральному соборі УПЦ Московського патріархату проводив єпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, 64 роки. Сюди привезли благодатний вогонь із Єрусалима. По нього до Києва їздила делегація посадовців області на чолі з заступником губернатора  Володимиром Приходьком.

Зійшлося до тисячі віруючих. Літніх жінок було зо 20. Натомість багато чоловіків 30–50 років.

— Я з семи років на великодню службу ходжу, — каже Микола Ананко, 72 роки. — Так привчений. Мій дід був церковний староста, а мама співала в церковному хорі.

До собору зійшлося до 40 жебраків і з 10 циганок із дітьми.

— Тут такий заробіток за ніч, що за рік не збереш, — каже 40-річний Василь Кулішов, який два роки тому вийшов із тюрми.

У Троїцькому соборі святив паску міський голова Чернігова Олександр Соколов, 47 років.

— Це у нас сімейна традиція, — розповідає мер. — Мама моя сюди ходила. Тепер прийшов із донькою Ольгою. Зазвичай намагаюся відвідати храми різних конфесій.

Найбільше мирян Київського патріархату, понад 4 тис. — зібралося у П"ятницькій церкві. Службу проводив отець Мирон. Єпископа Київського патріархату на Чернігівщині ще не призначили.

У П"ятницьку церкву заїздив губернатор Володимир Хоменко, 48 років. Приходили заступник мера Оксана Тунік-Фриз, депутат міськради Володимир Ступак.

Зараз ви читаєте новину «На всеношній було більше чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі