вівторок, 21 жовтня 2008 12:37

На Волині з"явився перший в Україні музей лісу

Перший в Україні Музей лісу відкрили на Волині. В експозиціях під відкритим небом ростуть унікальні рослини і дерева. А разом з ними комфортно відчувають себе і найрідкісніші тварини.

Відвідувачам розповідають про гай як унікальну екосистему, без якої людина не зможе жити. У залах музею лісу багато картин із зображенням дібров і чагарників. Проте організатори говорять, що справжнє багатство установи - навколишня природа.

Два ставки, ялинкова алея, джерело чистої води, 300 видів кущів і дерев створюють своєрідний дендропарк. Доповнює природну експозицію будинок лісничого. Його привезли з волинського села.

Вхід у музей обіцяють залишити безкоштовним. Вчителі тут зможуть проводити уроки природознавства. Для цього навіть створили клас під відкритим небом.

Досі це місце було територією музею партизанської слави. Про ліс тут згадували як про притулок підпільників, повідомляє "СТБ"

Зараз ви читаєте новину «На Волині з"явився перший в Україні музей лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі