четвер, 07 лютого 2008 09:11

На Волині значно покращилася демографічна ситуація

У Волинській області спостерігається тенденція до збільшення кількості новонароджених громадян України. Так,  2007 року зареєстровано 14 228 новонароджених  порівняно з 12 434 у 2004 році.

Поліпшенню демографічної ситуації сприяють підвищення державної допомоги для новонародженої дитини і реалізація програми "Про затвердження комплексних заходів щодо заохочення народжуваності на 2002-2007 роки". В рамках даної програми в 13 з 18 районних і міських пологових відділень створені індивідуальні пологові зали з прийняттям пологів за новими перинатальними технологіями.

У 2007 році було реорганізовано акушерські і дитячі відділення в 6 районах області і м. Луцьку, на що витрачено 12 млн грн. Для акушерських стаціонарів області придбано устаткування на суму 20 млн. грн.

Крім того, минулого року підтверджено сертифікацію пологових стаціонарів Луцького клінічного пологового будинку, пологового відділення Нововолинської міської клінічної лікарні на звання "Лікарня доброзичлива до дитини" за критеріями ВООЗ/ЮНИСЕФ. До сертифікації готуються пологові відділення ще 5 районів.

У 2007 році в неонатальному центрі на базі обласного дитячого територіального медичного об"єднання проведено лікування 1 041 новонародженого, з них 305 дітей з глибокою недоношеністю. Перинатальна служба області співробітничає з міжнародними проектами "Здоров"я матері і дитини", "Разом до здоров"я", "Перинатальне здоров"я", повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «На Волині значно покращилася демографічна ситуація». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі