вівторок, 11 березня 2008 17:52

На виставці в Брюсселі виставили підроблений Ferrari (ФОТО)

Автомобіль Ferrari, виготовлений в Таїланді, став головним експонатом виставки, застережливої про небезпеку підроблених товарів.

Всього в світі існує три екземпляри моделі Ferrari P4, вони були вироблені в 1967 році. Проте в Таїланді в кустарній майстерні вирішили зробити ще один. Такий же, тільки з двигуном Subaru.

У міжнародній неурядовій організації Authentics Foundation, що агітує за нетерпимість до піратства, говорять, що ця кустарна Ferrari наочно продемонструє масштаб діяльності виробників підроблених товарів.

У організації додають, що підроблені ліки і продукти харчування представляють сьогодні серйозну загрозу здоров"ю населення Землі.

"Я думаю, що все почалося з піратських DVD і музики. Але потім це явище розрослося і досягло абсолютно інших масштабів", - говорить активіст боротьби з контрафактною продукцією, британська модель Ясмін Ле Бон.

За даними Authentics Foundation, 80% ліків, що продаються в Нігерії, - підробка.

Президент Authentics Foundation Тімоті Трейнер говорить, що якщо раніше пірати спеціалізувалися в основному на предметах розкоші, то зараз вони займаються буквально всім - електронікою, ліками, продуктами.

Свою підтримку компанії по боротьбі з піратством виразив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

"Це проблема не тільки з погляду економіки, але і з погляду здоров"я населення і прав споживачів", - сказав Баррозу.

В Україні популярністю користується підробка алкогольних напоїв. Так в Севастополі співробітниками відділу Державної служби по боротьбі з економічними злочинами міського управління міліції з підпільного цеху виявлена і вилучена 1 тисяча 100 літрів фальсифікованого коньяку, повідомляє NEWSru.ua.

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «На виставці в Брюсселі виставили підроблений Ferrari (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі