пʼятниця, 12 вересня 2008 17:16

На виставці у Києві намагалися продати крадену картину

На Великому антикварному салоні, який зараз проходить в Києві, намагалися за 750 тисяч гривень продати викрадену з Уманського музею картину.

Йдеться про роботу художника Миколи Глущенка "Зимове сонце".

За інформацією правоохоронних структур, картина належить одному підприємцю з міста Бердичів. В даний момент з`ясовуються обставини придбання ним викраденого полотна, а також проводиться мистецтвознавча експертиза.

Картина "Зимове сонце" була написана в 1970 році. Вона перебувала в колекції Уманського краєзнавчого музею, звідки була викрадена на початку 2008 року разом зі ще 23 картинами. Кримінальну справу за фактом крадіжки картин порушено на початку 2008 року.

За даними Головного управління військових прокуратур Генпрокуратури, на сьогоднішній день знайдено 12 із 24 вкрадених картин.

За попередньою інформацією вартість викрадених полотен оцінюється в 2 млн. грн. Остаточну вартість картин буде встановлено після завершення мистецтвознавчої експертизи, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На виставці у Києві намагалися продати крадену картину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі