четвер, 24 квітня 2008 14:14

На виставці еротики відвідувачі забувають про табу (ФОТО)

На цьому тижні в Бразильському місті Сан-Паулу завершилася 9-денна найбільша виставка еротики в Латинської Америки, яку відвідали близько 20 тис. чоловік.

Еротичний ярмарок ErotikaFair, який вперше відбувся в 1996 році, з тих пір постійно ріс, не в останню чергу завдяки інтересу, що збільшується з боку жінок.

"Десять років тому, жінки складали тільки п"ять відсотків клієнтів секс-шопів. Тепер їх число - 70-80 відсотків", - говорить організатор заходу Евейдо Широма. "Бразильські жінки стали набагато відкритішими в питаннях сексу через те, як він зображається в ЗМІ, зокрема в мильних операх", - додає він. Широма підкреслив, що ярмарок ErotikaFair - це еротика, а не порнографія.

Особливою популярністю тут користуються ароматні гелі для занять любов"ю, які можна купити за 10 реалів (7 доларів). Вони, разом з різним костюмам, наприклад, медсестер, і леопардовими стрінгами, представляють тут Бразильських виробників.

Велика ж частина решти товарів - вібраторів, наручників, ігор для дорослих, пластмасових геніталій, ректальних пробок і тому подібне - імпортується з Китаю і, у меншій мірі, Сполучених Штатів.

"Речі з Китаю, звичайно, нижчої якості, але вони дешеві, тому добре продаються", - говорить продавщиця на одному із стендів.

Відвідувачі ярмарку - в основному молоді пари, абсолютно невимушено вибирають аксесуари для своїх розваг. "Це нормально. Тут немає ніяких табу, це так само як піти в універсам", - говорить 30-річний Вагнер Суза, що прийшов сюди зі своєю 18-річною подругою. "Ми тут догоджаємо нашим фантазіям, кожен повинен сюди прийти", - додав він, відмовившись правда уточнити про які фантазії йде мова.

Широма пояснює, що в Бразилії жінка часто бере ініціативу в сексі в свої руки, боячись втратити чоловіка. "Вона дуже серйозно підходить до відносин, щоб її чоловік не ходив наліво", - говорить він.

За його словами, жінки також є активними глядачами на різних показах і шоу, що влаштовуються на ярмарку. На одному з таких видовищ, де на сцені виступали три танцівниці, жінки дійсно складали не менше третини глядачів.

Одна з актрис, зірка порно, відома в Бразилії під псевдонімом Моргана Блек, призналася, що після показів до неї часто підходять дівчата і питають про те, як їм приєднатися до цієї професії.

"Дівчатка говорять зі мною, тому що їм подобається те, що я роблю, - стриптиз - і їм подобається ефект", - говорить 29-річна Моргана. Вона додала, що ця робота принесла їй достатню популярність як актрисі, причому не тільки в порно, вона отримала невеликі ролі в кіно і на телебаченні.

За даними Бразильської Асоціації еротичної індустрії, оборот галузі складає 800 мільйонів реалів (480 мільйонів доларів) на рік. Це скромна сума для країни з 190-мільйонним населенням, але Широма говорить, що цей ринок в Бразилії молодий і росте швидко, приблизно на 15 відсотків на рік, повідомляє factnews.ru.

Зараз ви читаєте новину «На виставці еротики відвідувачі забувають про табу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі