вівторок, 29 січня 2008 15:37

На Вінниччині затримали п"ятьох малолітніх вандалів

В ніч з неділі на понеділок на міському кладовищі місцеві підлітки влаштували справжні сатанинські розваги. Били ногами і руками пам"ятники на могилах померлих, демонструючи один перед одним силу, яку не знайшли як примінити на щось добре.

Про це повідомила прес-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

Двом з підлітків всього 14 років, трьом – по 17. Після обіду хлопці зібралися, аби розважитись. Купили горілки і закуски, а потім – не на дискотеку, чи до когось в гості, а на міське кладовище.

Чому саме туди, де спокій мертвих не прийнято тривожити за споконвічними людськими законами ? Цього з них ніхто пояснити не може, чи не хоче. Влаштувавши застілля поміж могил і випивши все, що принесли з собою, їм захотілося адреналіну і демонстрації власної значимості.

Хтось перший вдарив ногою по пам"ятнику і гранітна плита покірно впала. Тоді усі п"ятеро заходилися гарцювати кладовищем і бити, трощити, ламати. Під руки попав маленький хрест, мабуть з дитячої могилки. Його вирвали і кинули долі. Так продовжувалось поки не набридло.

Вранці про безчинства на кладовищі в міліцію повідомила директор ритуальної служби. Слідчо-оперативна група міліції, яка виїхала на місце злочину нарахувала 24 сплюндровані могили. На міське кладовище почали з"їжджатися і місцеві люди, аби переконатися, чи не розбито пам"ятники на могилах їх родичів.

За словами начальника карного розшуку Могилів-Подільського РВ Юрія Левицького, вже в обідню пору оперативним шляхом були встановлені всі п"ятеро осіб, яких підозрюють у скоєнню вандалізму.

Один із 17-річних учасників погрому вже перебуває під слідством за шахрайство та грабіж. Решта – проблеми з законом мають вперше. За фактами вандалізму на кладовищі порушено кримінальну справу. Закон передбачає до 3-х років позбавлення волі за такі "розваги".

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині затримали п"ятьох малолітніх вандалів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі