неділя, 03 лютого 2008 13:26

На Вінниччині засудженні виправної колонії оголосили голодування

У виправній колонії N123 в смт. Літин Вінницької області близько 10 засуджених оголосили голодування на знак протесту проти жорсткості адміністрації.

Про йдеться у переданому повідомленні Вінницької правозахисної групи.

Засуджені вимагають незалежного розслідування ситуації в колонії із залученням представників омбудсмена та правозахисних організацій.

За даними правозахисників, "у письмових заявах засуджених вказується на те, що кожен етап з новими засудженими зазнає жорстокого побиття людьми в масках, при цьому людей примушують до дій, що цинічно принижують людську гідність, безпідставно піддають дисциплінарним покаранням".

Вінницька правозахисна група стверджує, що "ситуація в колонії є надзвичайно напруженою, і засуджені повідомляють про наміри вдатися до масових акції мирного протесту через самокаліцтва та голодування".

У зв"язку з цим правозахисна група закликає негайно, не пізніше вівторка 5 лютого, направити до ВК N123 комісію у складі народних депутатів України, представників Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини, Громадської ради при Управлінні Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області, прокуратури для перевірки скарг засуджених.

17 грудня повідомлення про голодування на знак протесту проти умов утримання в так званому "Монастирі" (Ізяславська виправна колонія N58) поширила Харківська правозахисна група.

24 січня Інтернет-видання "Острів" із посиланням на власні джерела повідомил про спробу групового самогубства у міжобласній лікарні на території Донецької виправної колонії N124 на знак протесту проти їхнього побиття співробітниками колонії. За два дні обласна прокуратура заперечила факт спроби групового самогубства, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині засудженні виправної колонії оголосили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі