вівторок, 11 січня 2011 13:43

На військовій базі у Грузії стався вибух: є загиблі і багато поранених

На військовій базі у Грузії стався вибух: є загиблі і багато поранених

На території Крцаніської військової бази Міноборони Грузії поблизу Тбілісі у вівторок стався вибух, в результаті якого, за попередніми даними, загинули троє військовослужбовців і більше 10 були поранені, повідомляють грузинські ЗМІ.

Інцидент у навчальному центрі Крцанісі стався у вівторок вранці, повідомляє агентство "Новости-Грузия". Поранених військовослужбовців - не менше 20 людей - доставлено в лікарні Тбілісі і Руставі.

За даними ИТАР-ТАСС, кількість поранених становить 13. Стан чотирьох з них відносно важкий, їм проводяться операції, повідомив журналістам директор руставської лікарні Папуна Бахтадзе. За його словами, "ушкоджень життєво важливих органів не спостерігається у жодного з поранених, їхнє життя поза небезпекою".

Відділення клініки, в якому перебувають потерпілі, в даний час оточене поліцейськими. Агентство "Грузия Online" повідомляє, що родичі поранених підтверджують: їхні близькі постраждали в результаті вибуху.

У руставську лікарню з'їжджаються представники міноборони Грузії. На місце прибув начальник Об'єднаного штабу Деві Чанкветадзе. Він відмовився давати коментарі. У лікарні очікують прибуття і міністра оборони Бачо Ахалая.

За попередніми даними, частина постраждалих будуть перерозподілені по тбіліським лікарням у залежності від тяжкості і характеру ран. Клініка Гудушаурі вже чекає на прийом пацієнтів.

Вибух на Крцаніському полігоні стався під час навчань підрозділу, що готується до відправки до Афганістану, повідомляє агентство "Грузия Online". У військовому відомстві країни підтвердили факт підриву.

Як уточнює РИА "Новости", інцидент стався об 11 ранку за місцевим часом (09:00 за київським), під час навчань роти першої артилерійської бригади батальйону мінометників. За повідомленням прес-служби Міноборони, вибух 120-міліметрової міни був викликаний технічною помилкою.

Розслідування ведуть військова поліція і генеральна інспекція Міноборони. Представник міноборони повідомив також, що до завершення розслідування навчання в центрі в Крцанісі припинені.

Міністерство оборони Грузії висловило співчуття сім'ям загиблих військовослужбовців і повідомило, що візьме на себе всі витрати, пов'язані з похоронами.

Навчальний центр розташований на Руставському шосе дорогою з Тбілісі до Руставі. Саме на Крцаніській військовій базі грузинських військовослужбовців навчають американські інструктори.

Зараз ви читаєте новину «На військовій базі у Грузії стався вибух: є загиблі і багато поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі