вівторок, 29 березня 2011 15:08

На відкриття виставки пам'яті Єльцина приїхав посол Росії
13

Фото: Фото: Ольга Каменєва/Gazeta.ua

25 березня у парламентській бібліотеці по вулиці Грушевського вдова Бориса Єльцина Наїна відкрила виставку "Людина змін", присвячену 80-річчю з дня народження Бориса Єльцина.

З нею приїхала дочка, Тетяна Юмашева з чоловіком Валентином. На виставці представлені фотографії з офіційних зустрічей екс-президента Росії та книги про нього.

"Я дуже рада, що в столиці України відкрилася виставка пам'яті Бориса. Бо він як ніхто багато зробив для того, щоб Україна була незалежною державою. Він казав мені, що економічно сильні сусіди допоможуть Росії піднятися на ноги, і багато надії покладав на Україну", - сказала Єльцина.

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов повідомив, що подібні виставки відкриються у Луганську та Донецьку.

Нині ведуться переговори з дочкою та вдовою Бориса Єльцина про те, щоб вони були присутні на відкриттях виставки в інших містах України.

"Борис Єльцин ставився до України по-особливому. Він казав, що кожного ранку задає собі одне питання: що я зробив для України сьогодні? Він робив так багато, що тодішній президент України Леонід Кучма назвав його гарантом незалежності України", -відзначив посол.

Після відкриття виставки, Наїна Єльцин провела особистий прийом, куди запросила екс-президента України Леоніда Кучму з дружиною Людмилою, дочкою Оленою і зятем Віктором Пінчуком.

На прийом також прийшов перший президент України Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «На відкриття виставки пам'яті Єльцина приїхав посол Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі