понеділок, 31 березня 2008 12:46

На виборах в Зімбабве лідирує опозиція

На парламентських виборах в Зімбабве лідирує опозиційний Рух за демократичні зміни. Про це в понеділок повідомляє агентство France Presse.

Згідно першим оголошеним підсумкам суботніх виборів, очолюваний Морганом Тсвангіраї Рух за демократичні зміни отримав чотири з шести вже розподілених парламентських місць, тоді як партії діючого президента Роберта Мугабе, дісталися два місця. Всього в парламенті Зімбабве 210 крісел, і представники опозиції вже заявляють, що упевнені - за підсумками минулих виборів їм належатиме більшість. Також вони вважають, що Тсвангіраї переможе Мугабе на президентських виборах, що одночасно проходять в країні.

Нагадаємо, що перед початком голосування в суботу Морган Тсвангіраї звинувачував Мугабе в спробах сфальсифікувати вибори. 84-річний Мугабе керує Зімбабве з 1980 року і, на думку експертів, зараз має всі шанси бути переобраним на шостий президентський термін не дивлячись, що в країні найвища в світі (більш ніж 100-процентну) річна інфляція. Окрім Тсвангіраї, Мугабе протистоїть колишній міністр фінансів Сімба Маконі, але лідер Руху за демократичні зміни є головним суперником діючого президента, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На виборах в Зімбабве лідирує опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі