неділя, 02 березня 2008 16:32

На виборах президента Росії проголосувала половина виборців

Явка виборців на виборах президента Росії, по даним на 14:00 за московським часом, склала 48 відсотків. Про це повідомляє агентство РІА Новини з посиланням на секретаря ЦВК РФ Миколу Конкіна.

За свідченням представника виборчкома, в цілому активність виборців вища, ніж на виборах 2004 року. На думку Конкіна, кінцева явка перевищить 70 відсотків.

До теперішнього часу голосування завершилося вже в 18 суб"єктах Росії. За даними ЦВК, найбільша явка відмічена в Чукотському автономному окрузі - 83,35 відсотка. В середньому в Центральному Сибіру явка склала 50-60 відсотків виборців.

У європейській частині Росії максимальна явка зафіксована в трьох суб"єктах федерації: Кабардино-балкарська Республіка - 61,4 відсотка, Мордовія - 59,75 відсотка, Республіка Марій Ел - 57,78 відсотка.

Спостерігачі від Європарламенту заявляють, що вибори проходять відповідно до міжнародних стандартів проведення виборчої кампанії. За даними ЦВК, серйозних порушень в ході голосування не зафіксовано.

Нагадаємо, що на пост президента Росії претендують чотири кандидати: лідер ЛДПР Володимир Жиріновський, глава КПРФ Геннадій Зюганов, кандидат від "Єдиної Росії", перший віце-прем"єр РФ Дмитро Медведєв і керівник Демократичної партії Росії Андрій Богданов, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «На виборах президента Росії проголосувала половина виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі